(3 glasova)
sreda, 18 jul 2012 07:49

Sempre

font size decrease font size decrease font size increase font size increase font size Print  

U jedinstvenom italijanskom restoranu SEMPRE u Podgorici, sve paste se prave ručno, po tradicionalnoj recepturi, sa originalnim sastojcima i nezaobilaznim italijanskim šmekom.

   SEMPRE je pravi italijanski restoran sa rimskom kuhinjom.  Nudi domaće, ručno pravljene: tagliatelle, ravioli, tortellini, agnolotti, gnocchi, strozzapreti… U ponudi restorana su riblji specijaliteti  i morski plodovi, specijaliteti od mesa, uz veliki izbor vina.

   Jelovnik se redovno osvježava novim jelima, i nikada se ne sprema hrana unaprijed, jer za dobar kvalitet je neophodna najbolja sirovina, tako da njenom odabiru pridajemo izuzetnu važnost.

Tradicija restorana je da se svakog dana pravi novi desert, koji je gratis poslije obroka.

   Kroz priču saznajemo da je jedan od najpoznatijih posjetilaca restorana SEMPRE bio Bud Spencer, poznati glumac akcionih filmova i špageti vesterna, koji je tokom snimanja filma "Pjevajući iza paravana" konstantno uživao u hrani ovog restorana. Tako saznajemo i da je za vrijeme jela, zbog svojih gabarita, koristio stoljnjak umjesto salvete. Jedan sredovječni Italijan bio je iznenađen kada je na SEMPRE meniju ugledao "Tortellini in brodo".  Nakon degustacije pomenute supe, oduševljeno je izjavio: "Moja baka je kuvala istu". Od tada je redovan gost.

 

Additional Info

  • Mapa:

  • Grad: Podgorica
  • Kontakt:

    Adresa: Bul. Stanka Dragojevića b.b., Podgorica 
    Tel: +382 20 665 771 Mob: +382 69 551 661

Last modified on subota, 29 decembar 2012 13:05
Login to post comments