Greška
 • JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 110
(0 glasova)
subota, 14 jul 2012 22:30

Luka Bar

 . Povoljan geo-strateški položaj

Smještena na samom ulazu u Jadran, preciznije na 42˚05’ sjeverne geografske širine i 19˚05’ istočne geografske dužine, na razdaljini od 976 nautičkim milja (nm) do Sueckog kanala i 1190nm do Gibraltara, Luka Bar posjeduje značajne komparativne prednosti u odnosu na luke Sjevernog Jadrana, skraćujući transit-time i stvarajući uštede u troškovima pomorskog transporta.
2. Kvalitetna povezanost sa zaleđem 
Integrisana sa željezničkom prugom Beograd-Bar i drumskom mrežom saobraćajnica, Luka predstavlja značajnu kariku u lancu intermodalnog transporta.
3. Pristup tržištima Balkana i centralne Evrope
Kvalitetan pristup gravitacionom području i regionalnim centrima, jedan je od faktora koji utiču na opredijeljenost naših komitenata.
4. Fleksibilna zakonska regulativa i jednostavnost poslovnih procedura
Zakonski okvir i poslovne procedure u Luci, postavljeni su na način da se eliminišu poslovne barijere i kreiraju preduslovi uspješnog poslovanja.
5. Dugo iskustvo u poslovanju i konstantna prisutnost na tržištu zaleđa
Osnovana 1906. godine, Luka već duže od jednog vijeka stiče neophodno poslovno iskustvo i gradi partnerske odnose sa svojim komitentima obezbjeđujući stalnu prisutnost na tržištu.
6. Režim slobodne zone na cjelokupnoj teritoriji
Shodno odluci Vlade Republike Crne Gore od marta 2000. g., Slobodna zona Luka Bar obuhvata cjelokupno lučko područje, a "Luka Bar" AD ima ovlašćenja operatora slobodne zone i za područje akcionarskog društva "Kontejnerski terminal i generalni tereti". Ukupna površina teritorije oba društva na kojoj je moguće obavljati poslovanje u režimu slobodne zone iznosi preko 130 ha.
7. Konkurentna cjenovna politika
Primjenjujući principe troškovne efikasnosti i savremenog koncepta upravljanja, kreirana je izbalansirana i konkurentna cjenovna politika koja omogućava ostvarenje postavljenog cilja - zadovoljstvo korisnika naših usluga. 
8. Primjena međunarodnih pomorskih bezbjedonosnih standarda, kao i standarda kvaliteta
Dobijanjem ISPS Certifikata od strane Svjetske pomorske organizacije (IMO), koji tretira bezbjednost brodova u lukama, kao i same lučke kapacitete, Luka Bar AD je potvrdila svoju osposobljenost za bezbjedan prihvat brodova i pretovar robe.
Luka Bar AD sprovodi, razvija i unapređuje Sistem menadžmenta kvalitetom, što ima za rezultat poslovnost i odgovornost zaposlenih. Za svoje poslovanje, usaglašeno sa međunarodnim standardom ISO 9001, renomirana švajcarska certifikaciona organizacija SGS dodijelila je Luci Bar sljedeće certifikate:
- ISO 9001:1994 za lučko-transportne usluge, i
- ISO 9001:2000 za razvoj i pružanje lučko-transportnih usluga.

 

 

No comments

Additional Info

 • Mapa:

 • Grad: Bar
 • Kontakt:

  Adresa: Obala 13. Jula b.b., Bar
  Tel./Fax: + 382 30 300 400
  E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
  Web: www.lukabar.me

Last modified on subota, 21 jul 2012 19:58
Login to post comments