(4 glasova)
nedelja, 22 jul 2012 23:12

SIMM inženjering

Preduzeće SIMM inženjering osnovano je 2006.godine.

Osnovna djelatnost preduzeća je planiranje i projektovanje saobraćajnica, kao i kontrola tehničke dokumentacije i nadzor nad izvođenjem radova na objektima saobraćaja.

SIMM inženjering je, između ostalog, uradio i Generalne projekte Jadransko-Jonskog autoputa na cijeloj dužini prolaska kroz Crnu Goru, dionicu autoputa Farmaci-Smokovac (obilaznica Podgorice) i dionicu autoputa Mateševo-Andrijevica. Od ukupne dužine Jadransko-Jonskog autoputa (kroz Crnu Goru) i autoputa Bar-Boljare, koja iznosi oko 250km, projektima SIMM inženjeringa ukupno je obuhvaćeno oko 136 km.
 

Predstavnici SIMM inženjeringa, kao odgovorni planeri za fazu saobraćaja, učestvovali su u izradi velikog broja planova, među kojima je i Prostorni plan Crne Gore, a SIMM inženjering je jedan od obrađivača Detaljnog prostornog plana autoputa Bar-Boljare i Detaljnog prostornog plana Jadransko-Jonskog autoputa (izrada u toku).

SIMM inženjering je, osim projekata saobraćajnica, uradio i Glavni projekat fudbalskog stadiona sa 8 atletskih staza u Danilovgradu, više projekata otvorenih sportskih terena, kao i projekat heliodroma u Pljevljima.

Zaposleni u SIMM inženjeringu, između ostalog, bili su i članovi radnih timova za izradu:
- Strategije razvoja i održavanja državnih puteva u Crnoj Gori
- Pravilnika o bližem sadržaju i formi planskog dokumenta (kriterijumima namjene površina), elementima urbanističke regulacije i jedinstvenim grafičkim simbolima
- Pravilnika o sadržaju Elaborata o uređenju gradilišta.

 

LICENCE

SIMM inženjering d.o.o. posjeduje sledeće licence:

- Licenca za izradu planske dokumentacije za oblast saobraćaja (licenca br. 01-254/4);

- Licenca za izradu građevinskih projekata iz oblasti saobraćaja, za izradu dijela elaborata o procjeni uticaja zahvata na životnu sredinu za oblast saobraćaja i izradu projekata uređenja terena (licenca br. 01-254/3);

- Licenca za izvođenje građevinskih i građevinsko-zanatskih radova na objektima saobraćaja (licenca br. 05-963/3).

SIMM inženjering je član  Udruženja inženjera konsultanata Crne Gore, pa je samim tim, po automatizmu član FIDIC-a (Međunarodnog udruženja inženjera konsultanata) i nalazi se u njihovoj bazi kao jedna od kompanija koja ima pravo da u svom poslovanju koristi FIDIC standarde.


No comments

Additional Info

 • Mapa:

 • Grad: Podgorica
 • Kontakt:

  Adresa: Ul. Ivana Milutinovića br. 19, Podgorica

  Tel/fax: +382 20 244 202

  E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

  Web: www.simm.me

   

Last modified on petak, 02 novembar 2012 20:11
More in this category: MINICOM TRADE »
Login to post comments